Roger Federer hat hónapos sérülés elbocsátása után készen áll az „egyedi” új évre

Roger Federer, hangosan szólva és illeszkedőnek tűnik, amikor hat hónap után kárt okoz a teniszbe, pénteken azt jósolta, hogy Andy Murray és Novak Djokovic továbbra is uralják a játékot 2017-ben.

befejezi a [következő évben], mivel a No1-nek két slam-ot kell nyernie, de az Andy pillanatában eléggé megvan ”- mondta a svájci, mielőtt elhagyta Dubai kiképzőhelyét Perthbe, a Hopman Kupa-ba, amely újévtől indul Day.Roger Federer a Wimbledonban dobog, bet365 fogadási útmutatók emlékeztet minket arra, hogy mindannyian emberi vagyunk Jacob Steinberg Tudjon meg többet

„Meglepődöm, hogy Andy Murray a No1? Nem. Mindig arra számítottam, hogy ő lesz No1 egy bizonyos ponton, de az év befejezése [abban a helyzetben] más állat. Tiszteletben tartom, hogy Andy így tudta megtenni.A következő hónapokban nehéz lesz Novak számára a rangsorok megvédése miatt, mivel 2016 elején uralkodott. Azt hiszem, Andy egy darabig fog lógni, de nyak- és nyakverseny a következő hat hónapban. ”

Federer sok éven át élt ebben a kiváltságos helyzetben, de a 35 éves a 19. szezonját az ATP rangsorban a 16. helyen kezdte, 2001 óta először ő az első 10-en kívül volt.Az esélye, hogy hozzáadja a 17 nagycégét, vékony, és jól fog tenni, hogy az Australian Open második hetét, amely január 14-én kezdődik Melbourne-ben, de úgy tűnt, hogy jó bet365 ingyen fogadások szellemű volt a leghosszabb elbocsátása után.

Hónapokig küzdött a Melbourne-ben egy furcsa sérülés hatásával, amikor megfordította a térdét, miközben fürdőhelyet futtatott az egyik gyermeke számára, és márciusban műtétet folytatott, az első ilyen tapasztalata karrier. Súlyosan sújtotta sérült térdét, amikor félig végleges vereséget szenvedett Milos Raonicnak a Wimbledonban, és már nem játszott versenyképesen, de egy hónappal ezelőtt újra bíróság elé állt.

„A cél az volt, hogy a teljes november végén, december elején – mondta. – Tudtuk, hogy egy kis időt vesz igénybe, hogy elegendő pihenést biztosítson a térdre, hogy ne kezdjen sietni.Két hétig november elején mentem nyaralni. Az elmúlt hetek döntő fontosságúak voltak, hogy lássam, mennyi rakományt tudok felhelyezni a lábamra. Gyorsan rájöttünk [amikor folytatta a képzést] nem voltam 100% -ban, de nagyon jól ment, nincsenek hátrányok. Ez minden jó.

„Az elbocsátás jó dolog, hogy nem kellett sebészeti beavatkozást végezni Wimbledon után, két műtétet ugyanabban az évben. Csak pihenni kellett. Teniszezhetek, állhatok vagy sétálhatnék – de nem kellett csinálnom. Csak az US Open előtt volt egy kis reakcióm, így túl korai volt. Mindig nagyszerű érzés volt, hogy a bírósághoz jussunk, mert sok időt töltöttem az bet365 internetes sportfogadás edzőteremben. Mindig frissítő, hogy visszatérjen a teniszpályára.

„Jól játszottam [gyakorlatban ebben a hónapban], küzdve, hogy megtaláljam a szolgálatot, de nagyon jól jön.Lehet, hogy a 26. és a 27. napon gyakorolhatok, és a Hopman Kupa 28-án indulok. Az utolsó [fitness] munkámat két nappal ezelőtt végeztem Pierre [Paganini] -vel. Az elmúlt években egy rövid szezonon kívül túl sokat próbáltam csomagolni. Fontos, hogy a karácsony körül a család és a gyerekek is legyenek. ”

Federer megtagadta, hogy az elbocsátás közelebb álljon a nyugdíjba. Azt mondta, élvezte a lehetőséget, hogy otthon pihenjen feleségével, Mirkával és négy gyermekükkel – akik mindannyian Ausztráliába utaznak vele. Jól éreztem magam, tökéletes módja annak, hogy pihenjek a testemre és a játékomra. Mindig a családommal utazom, mindig látom őket, de jó volt látni őket egy helyen. Örülök, hogy rendezzenek, jó rutinokat kapjanak a gyerekeknek.Jól éreztem magam, de az utóbbi pár hónapban az edzőteremben is megdugtam, jól éreztem magam, hogy elfoglalt. Ez volt a megfelelő pillanat.

„Ez az év egyedülálló. Talán több, mint bármikor, mielőtt szükségem lenne a mérkőzésekre. Különböző intenzitás van. Emlékszem a Hopman Kupa Lleyton Hewitt ellen játszására [2001-ben], és fájdalmat szenvedett egy hétig izomfájdalommal. Több mint 15-et játszottam az elmúlt hetekben, és úgy érzem, ott vagyok. Ez nagyszerű előkészítés volt. ”

Kérdezték meg, hogy a Melbourne-i szezon első nagyjainak ajánlott 50 millió dolláros nyereményalapja azt javasolta-e, hogy a játék több pénzt fordítson a teljesítménynövelő gyógyszerek felhasználóinak vadászatára, Federer azt mondta: „Nehéz megmondani, de minden pénzzel a sportban azt gondolnád, hogy több doppingellenes pénz lenne.A múltban problémáink voltak.

„Több finanszírozást szeretnék látni, különösen a szezonon kívüli időszakban; ez az, amikor a játékosok a legnehezebbek. Néhány ország teszteli és más országok soha nem tesztelnek. Határozottan több sportot használnánk minden sportra, nem csak a teniszre. ”